Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

ΚΑΛΗ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ


"Το Νηπιαγωγείο αποτελεί τον το πρώτο σημαντικό σταθμό στη γλωσσική προετοιμασία των μαθητών/νηπίων, καθώς καθορίζει με αποφασιστικό τρόπο τη μετέπειτα πορεία τους", γράφουν στη περίληψη του άρθρου τους: Αναλυτικά προγράμματα γλωσσικής διδασκαλίας για την προσχολική εκπαίδευση: διαδρομή ενός αιώνα, η Ευθυμία Γώτη και ο Κωσταντίνος Ντίνας (ολόκληρο το άρθρο εδώ) στο: Πρακτικά 6ου Συνεδρίου Ιστορίας της Εκπαίδευσης. Πάτρα 30/9 - 2/10/2011: 553-564.

Στο καθορισμό  από το Νηπιαγωγείο της μετέπειτα σχολικής πορείας του μαθητή/τριας θα σταθώ, για να εκφράσω τη βαθιά συγκίνηση που νιώθω, κάθε φορά που μαθαίνω μετά από χρόνια τις επιτυχίες των μικρών μαθητών μου στα AEI-TEI. Πριν λόγα χρόνια μητέρα μαθήτριας μου (που αποτέλεσε  μέλος του Πανελληνίου Γυμναστικού  Συλλόγου από τη νηπιακή ηλικία μετά από παρότρυνσή μου και ανήκε στην ομάδα των μαθητών/νηπίων που πρωτοδίδαξα στο ΕΙΑΑ) βρίσκοντας το τηλέφωνό μου στον κατάλογο, μου ανακοίνωσε την εισαγωγή της κόρης της στο ΤΕΦΑΑ.

Δύο μέρες πριν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των εξετάσεων  στα ΑΕΙ-ΤΕΙ που έδωσαν οι μαθητές που είχα, όταν πρωτοδιορίστηκα το σχολικό έτος 2002-2003, στο Χαλκί της Νάξου και αποφοίτησαν από το Λύκειο Τραγαίας ( ανάμεσά τους η Γεωργία Προμπονά και Φλώρα Ψαρρά), πάλι η χαρά με κατέκλυσε  από τις επιτυχίες τους.

Φτάνοντας λοιπόν στο τρίτο σκαλί της εκπαίδευσης, θα αναπαράγω τα λόγια του  Αναπληρωτή Πρύτανη Διεθνών Συνεργασιών, Φοιτητικών Θεμάτων και Θεμάτων Αποφοίτων, Σπυρίδωνα Συρόπουλου, του Πανεπιστημίου Αιγαίου, που προσφώνησε στις 24/07/2015 στην ορκωμοσία μεταπτυχιακών φοιτητών:"Δε θα σας ευχηθώ καλή τύχη, αλλά στις δύσκολες εποχές  που ζούμε, να βρείτε τη δύναμη να φτιάξετε την τύχη σας μόνοι σας".
ΚΑΛΗ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ ΠΑΙΔΙΑ


*** Η παρούσα ανάρτηση αναδημοσιεύτηκε (με 2-3ορθογραφικά λάθη) στο ιστολόγιο naxosfan και ευχαριστώ θερμά τον Αποστόλη Καρεγλά για την προθυμία του να την αναδημοσιεύσει.

2 σχόλια:

Τάνια Μάνεση είπε...

Συγκινητική η σημερινή σου ανάρτηση Μίκα μου.

Μίκα Παντελέων είπε...

Για να μη ξεχνάμε την αφετηρία μας!Σε ευχαριστώ και πάλι για τα καλά σου λόγια...