Τρίτη 27 Απριλίου 2021

Η αγγλική γλώσσα για παιδιά προσχολικής ηλικίας στο Φωτόδεντρο

Το λογότυπο της πράξης από το ΙΕΠ

    Το τρέχον σχολικό έτος εφαρμόζεται πιλοτικά η εισαγωγή της Αγγλικής Γλώσσας στο Νηπιαγωγείο σε σχολικές μονάδες που επιλέχθηκαν το 2020.Το πρόγραμμα υλοποιούν από τις σχολικές μονάδες της 2ης Ενότητας του ΠΕ.Κ.Ε.Σ Πελοποννήσου:

  • 1ο Νηπιαγωγείο Ναυπλίου Αργολίδας
  • 1ο Νηπιαγωγείο Μεγαλόπολης Αρκαδίας

Πριν την καθολική εφαρμογή του προτείνεται οι εμπλεκόμενοι εκπαιδευτικοί να γνωρίζουν τις μορφές της συνδιδασκαλίας και να υπάρξει σεβασμός στο μορφωτικό κεφάλαιο όλων των ειδικοτήτων.

Με χαρά σας παραθέτω 4 τραγούδια από το Φωτόδεντρο, με την επισήμανση στο μέλλον να δημιουργηθεί υλικό σε άλλα μαθησιακά περιβάλλοντα ή να προστεθεί στα ήδη υπάρxοντα στον Εθνικό Συσσωρευτή  και η version στην αγγλική γλώσσα: 

  • Το Hokey Pokey (τραγούδι) με κλικ στην εικόνα: 
 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ:

Γνωστό παιδικό τραγούδι, που διδάσκει στα παιδιά να κάνουν κινήσεις με το σώμα τους, ενώ παράλληλα συμβάλλει, ώστε να κατανοήσουν κανόνες της τάξης. Στόχος του μαθησιακού αντικειμένου είναι να εμπεδώσουν οι μαθητές λεξιλόγιο σχετικά με τις κινήσεις του σώματος, καθώς και επιμέρους εντολές, μέσω μίμησης και επανάληψης.

  •  Αν είσαι χαρούμενος και το ξέρεις (τραγούδι) με κλικ στην εικόνα: 

 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ:

Γνωστό παιδικό τραγούδι, που ενθαρρύνει τα παιδιά αφενός να κάνουν κινήσεις με το σώμα τους και αφετέρου να εκφράσουν τα συναισθήματά τους. Στόχος του μαθησιακού αντικειμένου είναι να εμπεδώσουν οι μαθητές λεξιλόγιο σχετικά με τις κινήσεις του σώματος και τα συναισθήματα, μέσω μίμησης και επανάληψης.

  •  Κύριε Πίθηκε, τι κάνετε; (τραγούδι) με κλικ στην εικόνα: 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ:

Παιδικό τραγούδι, που ενθαρρύνει τα παιδιά να κάνουν κινήσεις με το σώμα τους, ενώ παράλληλα συμβάλλει, ώστε να κατανοήσουν την έννοια του Present Continuous ως παροντικού χρόνου. Στόχοι του μαθησιακού αντικειμένου είναι να εμπεδώσουν οι μαθητές λεξιλόγιο σχετικά με τις κινήσεις του σώματος, μέσω μίμησης και επανάληψης, και, ταυτόχρονα, να εξασκηθούν στη χρήση του Present Continuous, ρωτώντας και απαντώντας για πράξεις που γίνονται τώρα.
  •  Σχολικά είδη (τραγούδι) με κλικ στην εικόνα:

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ:

Παιδικό τραγούδι, που στοχεύει στο να εμπεδώσουν οι μαθητές, μέσω μίμησης και επανάληψης, λεξιλόγιο για το σχολείο και τα σχολικά είδη, τους αριθμούς από το ένα έως και το τρία, καθώς και τις δύο βασικές εντολές, δηλαδή να κάθονται και να σηκώνονται όρθιοι.

ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: