Πέμπτη, 22 Απριλίου 2021

Δράσεις των Νηπιαγωγείων της 2ης Ενότητας και του Γ΄ Τμήματος Νηπιαγωγείου του Διαδικτυακού Διαπεριφερειακού Σχολείου Α/θμιας που λειτουργεί με ευθύνη του ΠΕ.Κ.Ε.Σ Πελοποννήσου

 

   Οι σχολικές μονάδες Προσχολικής Εκπαίδευσης της 2ης Ενότητας του ΠΕ.Κ.Ε.Σ Πελοποννήσου, παρά την εξ΄αποστάσεως εκπαίδευση, δρουν, συνεργάζονται και δημιουργούν εδώ και ένα χρόνο, παρά τα προβλήματα και τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζουν...

Μοιράζομαι μαζί σας τα έργα τους:

 25η Μαρτίου-200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821:

  • Padlet που δημιουργήθηκε από το ΚΠΕ της Νέας Κίου Αργολίδας και αφορά δημιουργίες σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού, που συμμετείχαν στη δράση: "Ανακαλύπτω χνάρια του 1821 στο περιβάλλον του τόπου μου". Συμμετέουν τα Νηπιαγωγεία:
  1. 10ο Άργους
  2. Φιχτίου
  3. Αγίου Προκοπίου 
  4. Λάλουκα
  5. Κεφαλαρίου

   Το Padlet ανανεώνεται συνεχώς:

 
   Το padlet της τηλεημερίδας του 1821, που οργανώθηκε στις 21-04-2021 από τα ΚΠΕ της Πελοποννήσου εδώ.
  • Το Διαδικτυακό Διαπεριφερειακό Σχολείο στα πλαίσια των εκπαιδευτικών δράσεων των Τμημάτων του Διαπεριφερειακού Διαδικτυακού Νηπιαγωγείου και Δημοτικού της ΠΔΕ Πελοποννήσου, με αφορμή την επέτειο των 200σίων χρόνων από την Επανάσταση του 1821 αλλά και την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου (27 Μαρτίου), πραγματοποίησε διαδικτυακή παράσταση Καραγκιόζη την Παρασκευή 02-04-2021 και ώρα 12.00 με τίτλο: 
«Τα αινίγματα της Ελευθερίας»
 

    Σύμφωνα με την πρόσκληση:... "Πρόκειται για μια παράσταση του θιάσου Σκιών: «Τα παρα-μύθια του Καραγκιόζη» με έδρα την Ξάνθη, βασισμένη στην παραδοσιακή παράσταση τα αινίγματα της Βεζυροπούλας. Κατόπιν επικοινωνίας, ο θίασος προθυμοποιήθηκε με χαρά και αφιλοκερδώς, να παρουσιάσει την παράσταση, την οποία προλογίζουν η κ. Νατάσα Μιχαηλίδου Αρχαιολόγος-Μουσειολόγος και η κ. Μιχαλίτσα Παντελέων Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ60 Νηπιαγωγών του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Πελοποννήσου".

  1. Το πρόγραμμα που επιμελήθηκε η Σ.Ε.Ε ΠΕ60,  Παντελέων Μιχαλίτσα
 
 Τα στιγμιότυπα της δράσης:


 
Ο θίασος σκιών:"Τα παραμύθια του Καραγκιόζη"παρουσιάζει "Τα αινίγματα της Ελευθερίας" σε video:
 

  • Το Νηπιαγωγείο Διδύμων Αργολίδας έστειλε τις ζωγραφιές του, με τις οποίες λαμβάνει μέρος στο Διαγωνισμό παιδικής ζωγραφικής-κολάζ του Πολεμικού Μουσείου-Παραρτήματος Ναυπλίου, στο πλαίσιο του εορτασμού της επετείου των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση.
***Η εικόνα δημιουργήθηκε με το πρόγραμμα: ShapeCollage.

 ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: