Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2012

Το μαγικό φίλτρο

  Στο ομώνυμο comic του Goscinny ο γνωστός Πανοραμίξ(Panoramix),ο δρυΐδης του γαλατικού χωριού, έφτιαχνε το μαγικό ζωμό, που έδινε υπερφυσική δύναμη στους Γαλάτες.
 Το δικό μας μαγικό φίλτρο αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του έργου "ΕΠΙΝΟΗΣH": Εξειδίκευση Εκπαιδευτικών – Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Παραγωγή Εκπαιδευτικού Υλικού για Ήπια Νοητική Καθυστέρηση" του Επιχειρησιακού Προγράμματος Εκπαίδευσης και Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΕΠΕΑΕΚ ΙΙ). Αποτελεί δημιουργία του Εργαστηρίου Νέων Τεχνολογιών στην Επικοινωνία, την Εκπαίδευση και τα ΜΜΕ. 
 Το "ΜΑΓΙΚΟ ΦΙΛΤΡΟ" είναι ένα ψηφιακό μαθησιακό παιχνίδι περιπέτειας με μία ολόκληρη ομάδα χαρακτήρων, οι οποίοι βοηθούν ο ένας τον άλλο. Το παιχνίδι αποτελείται από 4 επεισόδια, περιλαμβάνει σκηνές αφήγησης και 20 επιμέρους παιχνίδια σχετικά με τα μαθηματικά, τη γλώσσα, τις κοινωνικές και επικοινωνιακές δεξιότητες και τις δεξιότητες καθημερινής ζωής. Πρόκειται για μία αυτόνομη εφαρμογή προγραμματισμένη σε Flash. Κάθε επεισόδιο σχεδιάστηκε με αυτόνομη λογική ενώ η δομή του παιχνιδιού δεν είναι δεσμευτική για τον παίχτη, ο οποίος μπορεί να εισέλθει και να αποχωρήσει ανά πάσα στιγμή.
  Κατεβάστε το "Μαγικό Φίλτρο" στον Η/Υ σας (αρχείο RAR)
http://www.media.uoa.gr/epinoisi/tmf/tmf20.rar
και διαβάστε περισσότερα για το "Μαγικό Φίλτρο" (αρχείο PDF)
http://www2.media.uoa.gr/epinoisi/docs/publ/MagikoFiltro-1selida.pdf 


Make your own photo slideshow at Animoto.

Οι εντυπώσεις των παιδιών από το λογισμικό το σχολ.έτος:2009-2010.

Δεν υπάρχουν σχόλια: