Τετάρτη, 29 Φεβρουαρίου 2012

Ο ευτυχισμένος πρίγκιπας

..."Όταν ζούσε ο ευτυχισμένος πρίγκιπας στο παλάτι του, πίσω από ψηλά τείχη, τίποτα δεν τάραζε την ευχάριστη κι ανέμελη ζωή του.
Κάποτε όμως ο πρίγκιπας σταμάτησε να ζει. Τότε οι άρχοντες της πολιτείας τον έφτιαξαν ένα πανέμορφο άγαλμα από χρυσό και πολύτιμους λίθους και το έστησαν στο ψηλότερο σημείο της πόλης.
Έτσι ο πρίγκιπας άρχισε να βλέπει από ψηλά όλη τη δυστυχία και τον πόνο των ανθρώπων του.
Όταν κάποια στιγμή στάθηκε στα πόδια του ένα χελιδόνι για να ξαποστάσει, πριν φύγει για τις ζεστές χώρες το παρακάλεσε να μείνει κοντά του όσο χρειαζόταν για να βοηθήσει τους ανθρώπους της πολιτείας του, απαλύνοντας τον πόνο και τη δυστυχία τους.
Άραγε με ποιο τρόπο θα το καταφέρει αυτό; Και ποιο θα είναι το τίμημα και γι’ αυτόν αλλά και για το χελιδόνι που τον αγάπησε μ’ όλη του την ψυχή;
Το σίγουρο είναι ότι ο πρίγκιπας νιώθει πια απόλυτα ευτυχισμένος."

 Το παραπάνω έργο του Oscar Wilde, παρακολουθήσαμε τελευταία σε θεατρική παράσταση.Τα παιδιά εντυπωσιάστηκαν και μετέφεραν τις εικόνες τους στο χαρτί.
Εξίσου μας άρεσε έστω και στην αγγλική γλώσσα η παρακολούθηση του έργου στο διαδίκτυο με κούκλες από πηλό...Απλά ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟ:

 Εντυπωσιακή η αφήγηση της ιστορίας του πρίγκιπα,  από τη βαθιά φωνή του Δημήτρη Χορν το 1977.
 Επίσης μας άρεσε η παρακολούθηση της ιστορίας στο διαδίκτυο, με κούκλες από πηλό, έστω κι αν αποδίδεται στην αγγλική γλώσσα. Απολαύστε τη, σε δύο(2) μέρη:


Δεν υπάρχουν σχόλια: